NaturalWealth-Direktna energija
probiotik

Probiotik: Očuvanje zdravlja snagom dobre crevne flore

0
Uz svaki antibiotik uzmite probiotik, ovaj savet je svima dobro poznat međutim, uloga probiotika nije samo da spreči nastanak dijareje uzrokovne delovanjem antibiotika već mnogo veća. Probiotici su definitivno u...
lan

Lan kao lek. Za šta je dobro laneno seme?

0
Lan je jednogodišnja ili dvogodišnja zeljasta biljka i to je jedna od prvih biljnih vrsta koje je čovek počeo da uzgaja. Prevod njegovog latinskog imena  – najviše koristan –...
matiččni mle

MATIČNI MLEČ – kraljevski žele

0
Matični mleč (Royal Jelly) zaslužio je atribut kraljevski zahvaljujući činjenici da predstavlja vrhunac prirodne biosinteze jer sadrži sve neophodne supstance za rast, razvoj i normalno funkcionisanje organizma. Šta je u...
Tradicionalna grčka hrana

Super zdrava tradicionalna grčka hrana

0
Tradiconalna grčka hrana pored toga što je ukusna izuzetno je i zdrava. Obiluje vitaminima, mineralima, zdravim masnoćama, vlaknima, antioksidansima i drugim sastojcima koji blagotvorno utiču na zdravlje srca, kontrolu...
aspartam

Aspartam, povećava rizik od karcinoma

0
Aspartam (E951) svrstan je u grupu supstanci koje su potencijalno kancerogene. Svima je poznato da se beli šećer, pored belog brašna i soli, nalazi na ozloglašenoj listi namirnica koje su...
Crveno vino

Crveno vino: i porok i lek

0
Da li je piće dobijeno drobljenjem i fermentacijom tamnih sorti grožđa dobro ili loše za naše zdravlje? Jedno od najstarijih proizvoda čovečanstva, crveno vino, od antičkih vremena pa do...
FODMAP

FODMAP dijeta, kada se ne preporučuje ishrana bogata vlaknima

0
FODMAP dijeta je ishrana kojom se isključuju namirnice koje imaju visok sadržaj vlakana i fermetišućih sastojaka. Preporučuje se osobama koje imaju probleme sa nadimanjem, iritabilnim kolonom, Kronovom bolešću itd. autor:...
jabuka

Jabuka riznica vitamina, minerala i korisnih bakterija

0
Pored vitamina, minerala i vlakana, jabuka je odličan izvor korisnih bakterija koje našu floru creva čine raznovrsnijom i tako doprinose boljem zdravlju. Uz jednu jabuku na dan, preventivni dodatni...
protiv alergije na hranu

Crevnom bakterijom protiv alergije na hranu

0
Prema statističkim podacima i relevantnim medicinskim procenama, od alergije na hranu samo u Americi boluje 32 miliona ljudi, uključujući svako trinaesto dete. Obim problema možda najbolje ilustruje činjenica da...
kvercetin

Šta je kvercetin? Kako nam može pomoći?

0
Identifikovanje pokretača iscrpljivanja imunološkog sistema i promena načina života predstavlja važan korak u procesu unapređenja zdravlja. Nažalost, neretko promena načina života nije dovoljna te često, u stanjima oslabljenog imuniteta,...
grejpfrut

10 razloga da uvrstite grejpfrut u svoju ishranu

0
Grejpfrut je tropsko citrusno voće karakterističnog gorko slatkog ukusa. Bogatstvo hranjivim materijama, antioksidansima i vlaknima, kao i niska kalorijska vrednost preporučuju ovo voće za svakodnevno konzumiranje. Pored toga što...
dijeta sa niskim sadržajem ugljenih hidrata

Dijeta sa niskim sadržajem ugljenih hidrata i hormonski balans

0
Reultati studija pokazuju da dijeta sa niskim sadržajem ugljenih hidrata može dovesti do  gubitka težine i poboljšanja metaboličkogć zdravlje. Međutim, iako ove dijete daju odlične rezultate merene gubitkom kilograma,...
paradajz

8 razloga da paradajz uvrstite u svoju ishranu

0
Iz ugla botaničara paradajz je voće, iz kulinarskog svrstava se u povrće a iz ugla nutricionista paradajz je super hrana! Konzumiranje paradajza doprinosi zaštiti od karcinoma, pomaže u održavanju normalnog...
crni pirinač

Crni pirinač. Zašto je korisno jesti crni pirinač.

0
Da li ste već probali crni pirinač? Poznat još pod nazivima zaboravljeni ili purpurni pirinač, vrsta je pirinča koji pripada vrsti Oryza sativa. Njegova crno-ljubičasta boja potiče od pigmenta...
senf

Senf, blago iz semenki crne slačice

0
Senf je namirnica koja ima brojne pozitivne efekte na zdravlje ali i jednu veliku manu a to je da je namirnica visokog alergijskog potencijala. Ubrzani tempo života doveo je do...
celijakija

Celijakija. Kako prepoznati da vam gluten smeta?

0
Celijakija odnosno intolerancija glutena je jedna od najčešćih gastroenteroloških bolesti danas, prisutna i u pedijatrijskoj i odrasloj populaciji. Celijakija se karakteriše doživotnom nepodnošljivošću glutena, različitim stepenom oštećenja sluznice tankog...
hemikalije iz plastike

Da li Hemikalije iz Plastike mogu doprineti povećanju telesne težine?

0
Kako hemikalije iz plastike utiču na zdravlje ljudi predmet je istraživanja velikog broja naučnika. Ono što je poseban izazov to je dati odgovor na pitanje da li su hemikalije...
organska hrana

Da li je organska hrana zaista zdravija?

0
Organska hrana se proizvodi na ekološki čistom i zdravom zemljištu, bez preterane upotrebe hemijskih sredstava za zaštitu bilja i na farmama koje poštuju principe organske proizvodnje. Svedoci smo nestručne upotrebe...
spirulina

SPIRULINA – Namirnica budućnosti

0
Uprkos tome što do danas nije ustanovljena zvanična definicija termina „super-hrana“, smatra se da ovaj pojam obuhvata šarenoliku grupu namirnica čijim se konzumiranjem mogu ostvariti brojne zdravstvene koristi usled...
jabukovo sirće

Jabukovo sirće – lekovita svojstva i način primene

0
Jabukovo sirće je u upotrebi duže od 5000 godina. Koristio ga je i Hipokrat, otac moderne medicine pomešano sa medom, za lečenje raznih bolesti. Danas je jabukovo sirće jedna...
error: Sadržaj je zaštićen!