NaturalWealth-Direktna energija
protiv alergije na hranu

Crevnom bakterijom protiv alergije na hranu

0
Prema statističkim podacima i relevantnim medicinskim procenama, od alergije na hranu samo u Americi boluje 32 miliona ljudi, uključujući svako trinaesto dete. Obim problema možda najbolje ilustruje činjenica da...
kvercetin

Šta je kvercetin? Kako nam može pomoći?

0
Identifikovanje pokretača iscrpljivanja imunološkog sistema i promena načina života predstavlja važan korak u procesu unapređenja zdravlja. Nažalost, neretko promena načina života nije dovoljna te često, u stanjima oslabljenog imuniteta,...
grejpfrut

10 razloga da uvrstite grejpfrut u svoju ishranu

0
Grejpfrut je tropsko citrusno voće karakterističnog gorko slatkog ukusa. Bogatstvo hranjivim materijama, antioksidansima i vlaknima, kao i niska kalorijska vrednost preporučuju ovo voće za svakodnevno konzumiranje. Pored toga što...
dijeta sa niskim sadržajem ugljenih hidrata

Dijeta sa niskim sasržajem ugljenih hidrata i hormonski balans

0
Reultati studija pokazuju da dijeta sa niskim sadržajem ugljenih hidrata može dovesti do  gubitka težine i poboljšanja metaboličkogć zdravlje. Međutim, iako ove dijete daju odlične rezultate merene gubitkom kilograma,...
paradajz

8 razloga da paradajz uvrstite u svoju ishranu

0
Iz ugla botaničara paradajz je voće, iz kulinarskog svrstava se u povrće a iz ugla nutricionista paradajz je super hrana! Konzumiranje paradajza doprinosi zaštiti od karcinoma, pomaže u održavanju normalnog...
crni pirinač

Crni pirinač. Zašto je korisno jesti crni pirinač.

0
Da li ste već probali crni pirinač? Poznat još pod nazivima zaboravljeni ili purpurni pirinač, vrsta je pirinča koji pripada vrsti Oryza sativa. Njegova crno-ljubičasta boja potiče od pigmenta...
senf

Senf, blago iz semenki crne slačice

0
Senf je namirnica koja ima brojne pozitivne efekte na zdravlje ali i jednu veliku manu a to je da je namirnica visokog alergijskog potencijala. Ubrzani tempo života doveo je do...
celijakija

Celijakija. Kako prepoznati da vam gluten smeta?

0
Celijakija odnosno intolerancija glutena je jedna od najčešćih gastroenteroloških bolesti danas, prisutna i u pedijatrijskoj i odrasloj populaciji. Celijakija se karakteriše doživotnom nepodnošljivošću glutena, različitim stepenom oštećenja sluznice tankog...
hemikalije iz plastike

Da li Hemikalije iz Plastike mogu doprineti povećanju telesne težine?

0
Kako hemikalije iz plastike utiču na zdravlje ljudi predmet je istraživanja velikog broja naučnika. Ono što je poseban izazov to je dati odgovor na pitanje da li su hemikalije...
organska hrana

Da li je organska hrana zaista zdravija?

0
Organska hrana se proizvodi na ekološki čistom i zdravom zemljištu, bez preterane upotrebe hemijskih sredstava za zaštitu bilja i na farmama koje poštuju principe organske proizvodnje. Svedoci smo nestručne upotrebe...
spirulina

SPIRULINA – Namirnica budućnosti

0
Uprkos tome što do danas nije ustanovljena zvanična definicija termina „super-hrana“, smatra se da ovaj pojam obuhvata šarenoliku grupu namirnica čijim se konzumiranjem mogu ostvariti brojne zdravstvene koristi usled...
jabukovo sirće

Jabukovo sirće – lekovita svojstva i način primene

0
Jabukovo sirće je u upotrebi duže od 5000 godina. Koristio ga je i Hipokrat, otac moderne medicine pomešano sa medom, za lečenje raznih bolesti. Danas je jabukovo sirće jedna...
godži bobice

Godži bobice – mali crveni plod vučije snage

0
U prethodnih nekoliko godina, godži bobice (Lycium barbarum L.) su poprimile veliku pažnju i popularnost, što naučnika, što opšte javnosti, posle otkrića zdravstvenih benefita njihove konzumacije. Vekovima ranije korišćene su...
Sirće, začin ili stvar prestiža

Sirće, začin ili stvar prestiža

0
Sirće, možemo definisati kao tečnost kiselog ukusa. Najčešće ga koristimo kao začin u kulinarstvu, konzervans za zimnicu ili salate. U poslednje vreme ono predstavlja pomoćno sredstvo u lečenju raznih...
ishrana kod reumatoidnog artritisa

Spas na tanjiru za bolne zglobove

0
Ishrana kod reumatoidnog artritisa i bolnih zglobova. Koliko se ishranom može uticati na simptome reumatoidnog artritisa i tegobe koje on pravi? Da li je, pored medikamentne terapije važno obratiti se...
cink

Cink – čuvar enzima i hormona u našem organizmu

0
Koliko je cink važan za organizam najbolje se može shvatiti ako kažemo da je cink neophodan za izgradnju proteina. Dvadeset prvi vek je doneo čovečanstvu savremeni način života, nove oblike...
krastavac

Krastavac, vodena lekovita voćka

0
Krastavac je zbog visokog sadržaja vode omiljena letnja namirnica. Osim što ublažava žeđ i sprečava dehidrataciju, krastavac sadrži vitamine, minerale i druge sastojke koji ga čine nezaobilaznim delom zdrave...
Alkilgliceroli

Šta su alkilgliceroli? Kako nam pomažu u borbi protiv bolesti?

0
Pravilna ishrana koja uključuje obilje svežeg voća i povrća, umerena svakodnevna fizička aktivnost i izbegavanje stresa preduslov su dobrog imuniteta. Međutim, savremeni način života u fokus stavlja brzinu pa...
crna zova

Crna zova, kako nam može pomoći u jačanju imuniteta

0
Crna zova ili bazga je po brojnim mitovima i verovanjima magijska biljka. Izuzetno rasprostranjena na našim prostorima. Korišćena je još u drevnom Egiptu i antičkoj Grčkoj zbog svojih lekovitih...
vitamin c ampula

Suplementi u borbi protiv Covid-19, šta je pametan izbor

0
Vitamin C ampula je odličan izbor kada je u pitanju suplementcija vitaminom C. Ampula omogučava punu dozu, očuvanog, stabilnog i brzo-apsorbujućeg tečnog vitamina C. Pametan izbor vitamina D je...
error: Sadržaj je zaštićen!