NaturalWealth-Direktna energija
cink

Cink – čuvar enzima i hormona u našem organizmu

0
Koliko je cink važan za organizam najbolje se može shvatiti ako kažemo da je cink neophodan za izgradnju proteina. Dvadeset prvi vek je doneo čovečanstvu savremeni način života, nove oblike...
Korisni saveti dijabetičarima

Korisni saveti dijabetičarima

0
autor: Dr sc med Tatjana Mraović, dijetolog spec. higijene i ekologije, tel: 063 24 20 30 Šta treba da uradite ako ste sebi dali veću dozu insulina od one koja...
Ishrana sportista

Ishrana sportista

0
Bavljenje sportom zahteva raznovrsnu ishranu. Prilagođavanjem jelovnika vrsti sporta, rezultati će biti bolji i regeneracija mišića brža. Biciklizam Biciklizam je aktivnost koja ima pozitivan...
jesenja depresija

Jesenja depresija, kako nam ishrana može pomoći

0
Jesenja depresija, problem je mnogih ljudi. Uzrok se pronalazi u povratak svakodnevnim aktivnostima posle letnjeg odmora i laganijeg tempa uz hladno vreme i sivilo. Uvođenjem u ishranu namirnica koje...
smokve

Smokve, simobol senzualnosti i zdravlja

0
Od rane istorije čoveka, smokve su cenjena kao hrana, kulturološki simbol i izvor zdravlja. Smokvino drvo, iako danas široko zastupljeno, posebno na Mediteranu, originalno potiče sa Bliskog istoka i...

4-5 kg manje bez gladovanja – Kako?

0
Vreme je da pokrenete metabolizam, postignete vitak stas, osvežite ten i osmehnete se proleću! Kako se na brzinu rešiti suvišnih kilograma i centimetara, kako što pre izbrisati tragove zimske...
Aditivi, sitni i moćni E brojevi

Aditivi, sitni i moćni E brojevi

0
autor: Dr farm. tehnologije Marija Radojković Svake godine u svetu se čak 200 hiljada tona hemijskih aditiva doda hrani i procenjuje se da svaka osoba prosečno pojede...
Orasasti plodovi

Orašasti plodovi, zdrave grickalice

0
Orasi, pistaći, bademi pored toga što su ukusne „grickalice“ predstavljaju i saveznike zdravlja. Najčešće ih konzumiramo dok gledamo televiziju, ili kao sastojak kolača, torti, sladoleda... Orašasti plodovi odličan su izvor...
cikorija

Cikorija, zdrava zamena za kafu

0
Cikorija (Cichorium intybus) je zeljasta višegodišnja biljka, koja je rasprostranjena po svim krajevima naše zemlje, a ima je i u drugim delovuma Evrope, Severnoj Americi, Kini, Australiji. Raste kao...
Bio Kult Migrea

Bio Kult Migrea, probiotici u prevenciji migrene

0
Bio Kult Migrea je jedinstveni probiotik na tržištu, kreiran da produži period između dva migrenozna napada, kao i da, kada nastupi migrena – bude manjeg intenziteta da bi delovali...
Magnezijum

Magnezijum

0
napisala: Ass. mr sc med. dr Tatjana Mraović spec. higijene, dijetolog savetovalište za ishranu VMA, tel 063 24 20 30 Ponekad smanjen unos magnezijuma, kod zdravih ljudi, ne pokazuje nikakve...
Amazonski megamin

Amazonski megamin

0
Ispoljava antibakterijsko dejstvo, snažno antioksidantno dejstvo, povećava metabolizam ćelija, sprečava oštećenja sluzokože digestivnog trakta i potpomaže njenoj regeneraciji, obnavlja elastična i kolagena vlakna krvnih sudova. Antikancerogeno dejstvo zasnovano...
cimet

Cimet, jabukovo sirće, luk…drže šećer pod kontrolom

0
Nutritivna terapija ima važnu ulogu u kontroli i lečenju dijabetesa. Uspostavljanje plana ishrane možda je i najzahtevniji deo lečenja. Univerzalni pristup ne postoji, postoje samo smernice kojih se treba...
surutka

SURUTKA, sporedni proizvod ili supernamirnica

0
Surutka je tečna faza koja se dobija u proizvodnji proteinskih mlečnih proizvoda. To je tečnost koja se izdvaja iz gruša posle koagulacije mleka enzimima, kiselinama, određenim hemikalijama i toplotom....
uticaj hrane na lekove

Uticaj hrane na lekove, na šta treba obratiti pažnju

0
Uticaj hrane na lekove koje pijemo može biti veliki i može značajno određivati njihov terapijski efekat. Hrana i pića mogu menjati koncentraciju leka u telu, smanjujući ili povećavajući njegovo...
antioksidansi

Antioksidansi – „Borci“ protiv slobodnih radikala

0
U današnje vreme, kada je zagađenje sredine sve veće i kada se živi stresno, uloga antioksidanasa sve je značajnija. Ukoliko organizam ne raspolaže sa dovoljno antioksidanasa, a slobodni radikali se pojačano...
Pečurke, hrana koja leči

Pečurke, hrana koja leči

0
napisao: Danijel Jurić, dipl. inženjer prehrambene tehnologije Pečurke su od davnina poznate i korišćene kao izvor hrane. Najpre su rasle i sakupljale se u svom prirodnom staništu da bi poslednjih...
Mitovi o hrani

Mitovi o hrani

0
Gotovo svakodnevno svedoci smo medijskih objava o novim istraživanjima uticaja ishrane na zdravlje čoveka. Kako je to pitanje od izuzetne važnosti za sve nas, interes široke javnosti je...
bundeva

Jesen je vreme bundeva-iskoristite njene blagodeti

0
Bundeva, iako prava riznica kvalitetnih nutritijenata, pomalo je zanemarena namirnica. Mekano meso bundeve slatkastog je ukusa i privlači poklonike najrazličitijih kuhinja. Bundeva sadrži više od 90% vode. Tamno narandžastu ili...
gladovanje

Može li gladovanje da pospeši funkciju i rast novih ćelija mozga

0
Gladovanje može da pospeši funkciju i rast novih ćelija mozga zahvaljujući hormonu grelinu koji se tom prilikom luči. Hormon želuca koji se luči tokom gladovanja stimuliše rast novih ćelija mozga Najnovija...
error: Sadržaj je zaštićen!