NaturalWealth-Direktna energija
Trans masti svakako ne!

Trans masti svakako ne!

0
autor: Dr sc med Tatjana Mraović, dijetolog spec. higijene i ekologije Da li je Vaša briga povišeni krvni pritisak, visok holesterol, trigliceridi, gojaznost… preporučeno Vam je da smanjite masti u...
biljni lek

Šta je biljni lek a šta biljni dijetetski proizvod

0
Biljni lek, tradicionalni biljni lek ili dijetetski supplement, šta nam registracija proizvoda govori o njegovoj efikasnosti i bezbednosti? Primena biljaka u medicinske svrhe koncept je koji je poznat hiljadama godina....
alkalna ishrana

Alkalna ishrana, još jedan modni nutricionistički hit ili zaista pomaže

0
Alkalna ishrana poslednjih nekoliko godina pridobija je sve više pristalica. Promovišu je doktori kao meru prevencije nastanka pre svega zloćudnih bolesti i kao preporučeni način ishrane obolelima od karcinoma....
artičoka

Artičoka, kako doprinosi boljem zdravlju a kome se ne preporučuje

0
Jedna od prvih biljaka koje je čovek počeo da gaji jeste artičoka - višegodišnja zeljasta biljka koju je po mitologiji stvorio Zevs. Artičoka je superhrana kada je reč o...
vitamin D

Vitamin D: Da li se radi o čudotvornoj piluli?

0
Vitamin D je liposolubilan vitamin (rastvara se u mastima) koji jača imuni sistem, neophodan je za jake kosti, podržava rad mišića, održava srce zdravim i važan je za kognitivne...
krastavac

Krastavac, vodena lekovita voćka

0
Krastavac je zbog visokog sadržaja vode omiljena letnja namirnica. Osim što ublažava žeđ i sprečava dehidrataciju, krastavac sadrži vitamine, minerale i druge sastojke koji ga čine nezaobilaznim delom zdrave...
alkoalkohol menja nivo šećera u krvi

Kako alkohol menja nivo šećera u krvi?

0
Osobe koje imaju dijabetes, neophodno je da budu obazrive prilikom konzumiranja alkohola. Alkohol menja nivo šećera u krvi. autor: mr ph. Aleksandra Dumić Ispijanje alkohola je sastavni deo života velikog broja...
razvoj parkinsonove bolesti

Statini i razvoj Parkinsonove bolesti

0
Neke studije pokazuju da uzimanje statina, koji se inače koriste za snižavanje nivoa holesterola u krvi mogu da obezbede zaštitu od Parkinsonove bolesti. Postoje, međutim i sukobljeni dokazi o...
Čuvanje hrane zamrzavanjem

Čuvanje hrane zamrzavanjem

0
Danas kada su zamrzivači deo svake moderne kuhinje, hraniti se raznovrsno tokom cele godine ne dovodi se u pitanje. Čuvanje hrane zamrzavanjem na prvi pogled je vrlo jednostavno ali...
bundeva

Jesen je vreme bundeva-iskoristite njene blagodeti

0
Bundeva, iako prava riznica kvalitetnih nutritijenata, pomalo je zanemarena namirnica. Mekano meso bundeve slatkastog je ukusa i privlači poklonike najrazličitijih kuhinja. Bundeva sadrži više od 90% vode. Tamno narandžastu ili...
vode

Koliko vode dnevno treba unositi u organizam

0
Unos vode kroz tečnost okvirno treba da iznosi 1200ml. Značajan unos ćemo imati i kroz čvrstu hranu, negde oko 1100ml, a deo telo samo stvori u metaboličkim procesima-oko 280ml. autor:...
gluten free

Gluten free ishrana: Da li Vam je zaista potrebna?

0
Ukoliko ste ikada probali ili bili primorani da budete na dijeti koja ne sadrži gluten (gluten free), znate koliko je teško i stresno odgovoriti zahtevima ovakvog načina ishrane. I...
jesenja depresija

Jesenja depresija, kako nam ishrana može pomoći

0
Jesenja depresija, problem je mnogih ljudi. Uzrok se pronalazi u povratak svakodnevnim aktivnostima posle letnjeg odmora i laganijeg tempa uz hladno vreme i sivilo. Uvođenjem u ishranu namirnica koje...
grožđe

Grožđe- zrno zdravlja

0
Grožđe (Vitis vinifera) je jedna od najstarijih kultivisanih biljaka u svetu. Grožđe je odličan izvor vitamina A, vitamina grupe B (izuzev B12) i vitamina C. Od minerala, sadrži kalijum,...
Graviola, drevna mudrost prirode

Graviola, drevna mudrost prirode

0
Graviola, latinskim nazivom Annona muricata, zimzelena je biljka poreklom iz Južne Amerike. Njeni zreli plodovi izvor su vitamina C, B1 i B2 te fosfora, a njena kora, list,...
Izbegnite „age“ molekule u hrani, sporije ćete stariti!

Izbegnite „age“ molekule u hrani, sporije ćete stariti!

0
autor: Dr sc med Tatjana Mraović, dijetolog spec. higijene i ekologije Starenje je neizbežno, i nije mi cilj da Vas ubeđujem u suprotnu, nemoguću misiju. Ali... neizbežno ne znači, rano,...
riba

Riba-izvor belančevina visoke biološke vrednosti

0
Vreme Božićnog posta predstavlja period godine kada je konzumiranje ribe najčešće. Meso riba je veoma zdrava hrana, pogodna za ishranu kako dece tako i odraslih. autor: dr veterinarske medicine Ilijašević...
Masnoće u krvi

Masnoće u krvi

0
Uzrok povećanih masnoća u krvi kod više od polovine bolesnika krije se u nepravilnoj ishrani a kod ostalih je odgovoran nasledni faktor. Upravo zahvaljujući genetskom faktoru povišene vrednosti detektuju...
salvestroli

Salvestroli – Štite biljke a mogu li i nas

0
Šta su salvestroli i koliko nam mogu pomoći u borbi protiv karcinoma, pitanje na koje nam nauka tek treba dati odgovor. Postoje pouzdani podaci o efikasnosti salvestrola ali ne...
Cvekla

Cvekla

0
autor: Danijel Jurić dipl. inženjer prehrambene tehnologije Cvekla je poreklom sa obala sredozemnog mora gde su je upotrebljavali u ishrani, prevenciji i lečenju mnogih bolesti. Veoma je...

AKTUELNO

error: Sadržaj je zaštićen!