Početna Ishrana Stranica 10

Ishrana

Superhrana-klice

Superhrana-klice

autor: Dr Marija Radojković, doktor farmaceutske tehnologije Ishrana je uobičajeno bogata žitaricama i mahunarkama, ali vrlo retko i njihovim klicama. Klice su prava fabrika fitonutrijenata koja raste...
Agrumi

Agrumi

autor: Danijel Jurić, dipl. inženjer prehrambene tehnologije Agrumi ili citrusi, su voće karakterističnog kiselog ukusa, prirodni izvori vitamina C, široko rasprostranjene upotrebe u ishrani, preveciji bolesti, dijetama....
Funkcionalna hrana i lekovito bilje

Funkcionalna hrana i lekovito bilje

napisala: Dr farm. tehnologije Marija Radojković Danas se sve više govori o povezanosti ishrane i zdravlja. Svakim danom se objavljuju rezultati novih istraživanja koja ukazuju da pojedine...
Čaj, koliko znamo o ovom napitku

Čaj, koliko znamo o ovom napitku

napisala: Dr farm. tehnologije Marija Radojković Neko ga pije svakodnevno, neko samo kada je bolestan. Ali, nesumljivo je napitak koji je danas prisutan u svakom domu i...
Pečurke, hrana koja leči

Pečurke, hrana koja leči

napisao: Danijel Jurić, dipl. inženjer prehrambene tehnologije Pečurke su od davnina poznate i korišćene kao izvor hrane. Najpre su rasle i sakupljale se u svom prirodnom staništu da bi poslednjih...
Korisni saveti dijabetičarima

Korisni saveti dijabetičarima

napisala: Ass. mr sc med. dr Tatjana Mraović, specijalista higijene, dijetolog, tel: 063 24 20 30 Šta treba da uradite ako ste sebi dali veću dozu insulina od one koja...
Sir, namirnica, prilog, dezert

Sir – namirnica, prilog, dezert

napisao: Danijel Jurić, diplomirani inženjer prehrambene tehnologije Sir je prehrambeni proizvod sa dugom tradicijom. Njegov nastanak se uglavnom povezuje sa arapskim nomadima koji su slučajno noseći mleko...
Čuvanje hrane zamrzavanjem

Čuvanje hrane zamrzavanjem

Danas kada su zamrzivači deo svake moderne kuhinje, hraniti se raznovrsno tokom cele godine ne dovodi se u pitanje. Čuvanje hrane zamrzavanjem na prvi pogled je vrlo jednostavno ali...
Sirće, začin ili stvar prestiža

Sirće, začin ili stvar prestiža

napisao: Danijel Jurić, dipl. inženjer prehrambene tehnologije Sirće, možemo definisati kao tečnost kiselog ukusa. Najčešće ga koristimo kao začin u kulinarstvu, konzervans za zimnicu ili salate. U poslednje vreme samo...
Čuvanje hrane

Čuvanje hrane

Sveže voće i povrće lako je prepoznati po mirisu, ukusu i jedrom zdravom omotaču. Stajanjem kako na suncu i visokim temperaturama tako i na niskim, voće i povrće gube...

AKTUELNO

error: Sadržaj je zaštićen!