Probiotic
Omega masne kiseline, za zdravije srce

Omega masne kiseline, za zdravije srce

0
autor: Asist. mr sc. med. dr Tatjana Mraović, spec higijene, dijetolog Omega-3 masne kiseline su veoma važne u primarnoj i sekundarnoj prevenciji kardiovaskularnih bolesti. Omega 3 i...
Izbegnite „age“ molekule u hrani, sporije ćete stariti!

Izbegnite „age“ molekule u hrani, sporije ćete stariti!

0
autor: Asis. mr sc med. dr Tatjana Mraović, spec. higijene, dijetolog Starenje je neizbežno, i nije mi cilj da Vas ubeđujem u suprotnu, nemoguću misiju. Ali... neizbežno...
Trigliceridi - prave jastučiće na trbuhu i bokovima

Trigliceridi – prave jastučiće na trbuhu i bokovima

0
autor: Asis. mr sc med. dr Tatjana Mraović, spec. higijene, dijetolog Trigliceridi su masnoće u krvi, čije se vrednosti povećavaju ne samo kada jedemo masnu hranu već...
Amazonski megamin

Amazonski megamin

0
Ispoljava antibakterijsko dejstvo, snažno antioksidantno dejstvo, povećava metabolizam ćelija, sprečava oštećenja sluzokože digestivnog trakta i potpomaže njenoj regeneraciji, obnavlja elastična i kolagena vlakna krvnih sudova. Antikancerogeno dejstvo zasnovano...
heljda

HELJDA – riznica fitojedinjenja

0
Heljda (Fagopyrum esculentum i Fagopyrum tataricum) je biljka poreklom iz Azije, tačnije Kine. Poreklo reči „heljda“ na engleskom „buckwheat“ je od anglo-saksonskog boc (beech) – bukva i whoet (wheat)...
povišen holesterol

Dobar holesterol – dobro zdravlje

0
Pravilna ishrana može da smanji nivo holesterola u krvi za 10 do 20 %, a prvi značajni rezultati se postižu već nakon tri meseca. Holesterol u višku, to ne! Autor:...
Alkohol i lekovi

Alkohol i lekovi

0
autor: mr ph.spec. Jasmina Jović Novaković Alkohol je široko rasprostranjena i lako dostupna psihoaktivna supstanca čija je upotreba „društveno prihvatljiva”. U folkloru mnogih naroda skoro da nema...
Graviola, drevna mudrost prirode

Graviola, drevna mudrost prirode

0
Graviola, latinskim nazivom Annona muricata, zimzelena je biljka poreklom iz Južne Amerike. Njeni zreli plodovi izvor su vitamina C, B1 i B2 te fosfora, a njena kora, list,...
Smršah, ali kako da se ne ugojim ponovo ?

Smršah, ali kako da se ne ugojim ponovo ?

0
Autor: Asis. mr sc med. dr Tatjana Mraović, spec. higijene, dijetolog Ovo pitanje bi trebalo da postavi sebi svako ko se rešio viška, ili je već na...
kandida

Kandida voli leto, uključite oprez i pobedite je

0
Gjivica kandida je, kao deo bakterijske crevne flore, prisutna u našim crevima od samog rođenja. Doprinosi boljem varenju šećera u procesima fermentacije. Dok ste zdravi ne pravi problem, ali...

AKTUELNO

error: Sadržaj je zaštićen!