Probiotic
kandida

Kandida voli leto, uključite oprez i pobedite je

0
Gjivica kandida je, kao deo bakterijske crevne flore, prisutna u našim crevima od samog rođenja. Doprinosi boljem varenju šećera u procesima fermentacije. Dok ste zdravi ne pravi problem, ali...
Biljna apoteka

Biljna apoteka

0
Autor: dr. farm. tehnologije Marija Radojković Lekovito bilje se od davnina koristi kako u Srbiji tako i u celom svetu. Može biti osnova lečenja, preventiva ili prva pomoć. Upravo zato...
Slatko i još slađe, ali dokle…

Slatko i još slađe, ali dokle…

0
autor: asis. mr sc med. dr Tatjana Mraović, spec. higijene, dijetolog Više šećera u ishrani od onoga koliko nam je potrebno narušava zdravlje, remeti metabolički sklad, pospešuje...
Prah u čaši

Prah u čaši

0
autor: dr. farm. tehnologije Marija Radojković Poslednjih decenija sve veći trend u ishrani jeste uvođenje različitih „supernamirnica“ u svakodnevnu ishranu. O njima smo već govorili i pominjali da se ovo...
Praziluk

Praziluk

0
Praziluk je jako popularan u proleće kada organizam treba očistiti od toksina i osnažiti ga unosom većih količina antioksidantnih vitamina. Prijatelj je srca, digestivnog i urinarnog sistema. Preporučuje...
Aditivi, sitni i moćni E brojevi

Aditivi, sitni i moćni E brojevi

0
autor: Dr farm. tehnologije Marija Radojković Svake godine u svetu se čak 200 hiljada tona hemijskih aditiva doda hrani i procenjuje se da svaka osoba prosečno pojede...
Stevija, slatka biljka

Stevija, slatka biljka

0
autor: dr. farm. tehnologije Marija Radojković Kinezi su uvereni da je slatko jedan od ukusa koji je neophodan za održavanje ravnoteže u organizmu. Slatke namirnice unosimo u...
Cvekla

Cvekla

0
autor: Danijel Jurić dipl. inženjer prehrambene tehnologije Cvekla je poreklom sa obala sredozemnog mora gde su je upotrebljavali u ishrani, prevenciji i lečenju mnogih bolesti. Veoma je...
Antioksidansi

Antioksidansi

0
autor: Dr farm. tehnologije Marija Radojković Antioksidansi su grupa različitih prirodnih jedinjenja koji u humanom organizmu imaju važnu ulogu zaštite od štetnog delovanja slobodnih radikala. Pošto je...
Ishranom do dobrih gena

Ishranom do dobrih gena

0
autor: Ass. mr sc med. dr Tatjana Mraović, specijalista higijene, dijetolog, tel 063 24 20 30 Nije novina a da hrana leči, i da je njen uticaj...

AKTUELNO

error: Sadržaj je zaštićen!