Početna Ishrana Stranica 11

Ishrana

Čuvanje hrane zamrzavanjem

Čuvanje hrane zamrzavanjem

Danas kada su zamrzivači deo svake moderne kuhinje, hraniti se raznovrsno tokom cele godine ne dovodi se u pitanje. Čuvanje hrane zamrzavanjem na prvi pogled je vrlo jednostavno ali...
Sirće, začin ili stvar prestiža

Sirće, začin ili stvar prestiža

napisao: Danijel Jurić, dipl. inženjer prehrambene tehnologije Sirće, možemo definisati kao tečnost kiselog ukusa. Najčešće ga koristimo kao začin u kulinarstvu, konzervans za zimnicu ili salate. U poslednje vreme samo...
Čuvanje hrane

Čuvanje hrane

Sveže voće i povrće lako je prepoznati po mirisu, ukusu i jedrom zdravom omotaču. Stajanjem kako na suncu i visokim temperaturama tako i na niskim, voće i povrće gube...
Moćne bobice

Moćne bobice

napisao: Danijel Jurić, dipl. inž. prehrambene tehnologije Voće, bez masti, bogato vitaminima, mineralima i dijetnim vlaknima, smatra se veoma zdravom namirnicom. Voće je namirnica koju je potrebno konzumirati svakodnevno i...
Masnoće u krvi

Masnoće u krvi

Uzrok povećanih masnoća u krvi kod više od polovine bolesnika krije se u nepravilnoj ishrani a kod ostalih je odgovoran nasledni faktor. Upravo zahvaljujući genetskom faktoru povišene vrednosti detektuju...

Kako ugasiti žeđ ?

napisala: Ass. mr sc med. dr Tatjana Mraović spec. higijene, dijetolog savetovalište za ishranu VMA, tel 063 24 20 30 Preskočite sve slatke napitke, umereno pijte sveže ceđene sokove i...
Malokrvnost

Malokrvnost

napisala: Ass. mr sc med. dr Tatjana Mraović spec. higijene, dijetolog, Savetovalište za ishranu VMA, tel 063 24 20 30 Teško disanje, osećaj nedostatka vazduha, umor, nesvestica, lupanja srca, glavobolja,...
Zalogaj koji „topi masti”!

Zalogaj koji „topi masti”!

napisala: Ass. mr sc med. dr Tatjana Mraović, spec. higijene, dijetolog savetovalište za ishranu VMA, tel 063 24 20 30 Ako želite da smršate do jednog kilograma...
Magnezijum

Magnezijum

napisala: Ass. mr sc med. dr Tatjana Mraović spec. higijene, dijetolog savetovalište za ishranu VMA, tel 063 24 20 30 Ponekad smanjen unos magnezijuma, kod zdravih ljudi, ne pokazuje nikakve...
Hleb, kao funkcionalna hrana

Hleb, kao funkcionalna hrana

Proizvodnja hleba je jedna od najstarijih tehnologija proizvodnje hrane, začeta još u Vavilonu, Egiptu, Grčkoj i Rimu u predhrišćanskom dobu. Vremenom, tehnoloigija se menjala na više načina, kao...

AKTUELNO

error: Sadržaj je zaštićen!