NaturalWealth-Direktna energija
Nedostatak D vitamina

Nedostatak D vitamina

0
Procena je da jedna milijarda ljudi širom sveta ima nedostatak vitamina D. Nekoliko studija je pokazalo da 40 -100% Amerikanaca i Evropljana imaju suboptimalne vrednosti vitamina D u serumu....
Čaj, koliko znamo o ovom napitku

Čaj, koliko znamo o ovom napitku

0
napisala: Dr farm. tehnologije Marija Radojković Neko ga pije svakodnevno, neko samo kada je bolestan. Ali, nesumljivo je napitak koji je danas prisutan u svakom domu i...
Kofein

Kofein, mitovi i istine o uticaju na organizam

0
Kofein se smatra sigurnim sastojkom hrane. Deluje stimulativno na moždane ćelije i za razliku od drugih stimulansa (nikotin npr.) pri umerenom konzumiranju ne dolazi do stvaranja zavisnosti. autor: mr ph.spec....
vitamin D

Vitamin D: Da li se radi o čudotvornoj piluli?

0
Vitamin D je liposolubilan vitamin (rastvara se u mastima) koji jača imuni sistem, neophodan je za jake kosti, podržava rad mišića, održava srce zdravim i važan je za kognitivne...
artičoka

Artičoka, kako doprinosi boljem zdravlju a kome se ne preporučuje

0
Jedna od prvih biljaka koje je čovek počeo da gaji jeste artičoka - višegodišnja zeljasta biljka koju je po mitologiji stvorio Zevs. Artičoka je superhrana kada je reč o...
bronzani ten

Bronzani ten osnažite ishranom

0
Uz ishranu koja je bogata karotenoidima, omega masnim kiselinama i dovoljan unos tečnosti, prvenstveno vode bronzani ten će duže trajati. Uz to, kožu treba zaštititi iznutra kako bi se...
Prah u čaši

Prah u čaši

0
autor: dr. farm. tehnologije Marija Radojković Poslednjih decenija sve veći trend u ishrani jeste uvođenje različitih „supernamirnica“ u svakodnevnu ishranu. O njima smo već govorili i pominjali da se ovo...
Nepodnošenje mlečnog šećera-laktoze

Nepodnošenje mlečnog šećera-laktoze

0
Laktozna netolerancija je posledica deficita laktaze, enzima za varenje laktoze, šećera koji se nalazi u mleku i mlečnim proizvodima. Simptomi netolerancije na laktozu mogu biti blagi, ili veoma ozbiljni,...
doručak

Doručak je najvažniji obrok posebno za decu i tinejdžere

0
Da je doručak najvažniji obrok naše bake odavno su znale a potvrda stiže i od nauke. Istraživanje sprovedeno na Kings Collegeu u Londonu pokazalo je da je doručak od...
okidači migrene

Namirnice koje su potencijani okidači migrene

0
Uloga hrane u napadima migrene još uvek nije razjašnjena. Postoji dosta naučnih dokaza koji potvrđuju da namirnice kao što su kafa, čokolada, alkohol kod određenih ljudi mogu biti okidači...
Malokrvnost

Malokrvnost

0
autor: Dr sc med Tatjana Mraović, dijetolog spec. higijene i ekologije Teško disanje, osećaj nedostatka vazduha, umor, nesvestica, lupanja srca, glavobolja, bledilo kože, mučnina. Ovo su samo neke od tegoba...
Izbegnite „age“ molekule u hrani, sporije ćete stariti!

Izbegnite „age“ molekule u hrani, sporije ćete stariti!

0
autor: Dr sc med Tatjana Mraović, dijetolog spec. higijene i ekologije Starenje je neizbežno, i nije mi cilj da Vas ubeđujem u suprotnu, nemoguću misiju. Ali... neizbežno ne znači, rano,...
alkoalkohol menja nivo šećera u krvi

Kako alkohol menja nivo šećera u krvi?

0
Osobe koje imaju dijabetes, neophodno je da budu obazrive prilikom konzumiranja alkohola. Alkohol menja nivo šećera u krvi. autor: mr ph. Aleksandra Dumić Ispijanje alkohola je sastavni deo života velikog broja...
beli luk

Beli luk-tradicionalni lek iz bašte

0
Šta je beli luk? Ovo povrće oblika manje sijalice pripada familiji luka u koju spadaju i praziluk, vlašac, mladi luk. Za razliku od ostalih vrsta lukova, glavica belog luka se...
krastavac

Krastavac, vodena lekovita voćka

0
Krastavac je zbog visokog sadržaja vode omiljena letnja namirnica. Osim što ublažava žeđ i sprečava dehidrataciju, krastavac sadrži vitamine, minerale i druge sastojke koji ga čine nezaobilaznim delom zdrave...

Aditivi

0
Aditivi su supstance koje se dodaju prehrambenim proizvodima u toku procesa proizvodnje da bi sprečili njihovo kvarenje ili da bi poboljšali izgled, ukus, ili hranljivu vrednost proizvoda. Aditivi obuhvataju...
Funkcionalna hrana i lekovito bilje

Funkcionalna hrana i lekovito bilje

0
napisala: Dr farm. tehnologije Marija Radojković Danas se sve više govori o povezanosti ishrane i zdravlja. Svakim danom se objavljuju rezultati novih istraživanja koja ukazuju da pojedine...
Dvoboj namirnica

Dvoboj namirnica

0
Neka vas ne zavedu ukus i miris, prilikom izbora namirnica poslušajte razum. Korisno je promeniti ustaljene navike i, bar povremeno uzimati neke nove namirnice. Ako jedete morsku a izbegavate...
nedovoljno glutena

Nedovoljno glutena u ishrani i rizik od dijabetesa tipa 2

0
Brojne naučne studije danas ispituju uticaj konzumiranja glutena na ljude bez celijačne bolesti i mnoge pokazuju da ishrana sa nedovoljno glutena može imati neželjene efekte po zdravlje, kao što...
jedenje tokom noći

Da li se gojimo kada jedemo noću

0
Mnogi ljudi su zabrinuti za svoju telesnu težinu kada jedu kasnije nego što je to uobičajeno. Preporuke kažu da ne treba jesti posle 8 sati uveče, a posebno ne...
error: Sadržaj je zaštićen!