NaturalWealth-Direktna energija
Orasasti plodovi

Orašasti plodovi, zdrave grickalice

0
Orasi, pistaći, bademi pored toga što su ukusne „grickalice“ predstavljaju i saveznike zdravlja. Najčešće ih konzumiramo dok gledamo televiziju, ili kao sastojak kolača, torti, sladoleda... Orašasti plodovi odličan su izvor...
Alkohol i lekovi

Alkohol i lekovi

0
autor: mr ph.spec. Jasmina Jović Novaković Alkohol je široko rasprostranjena i lako dostupna psihoaktivna supstanca čija je upotreba „društveno prihvatljiva”. U folkloru mnogih naroda skoro da nema...

Aditivi

0
Aditivi su supstance koje se dodaju prehrambenim proizvodima u toku procesa proizvodnje da bi sprečili njihovo kvarenje ili da bi poboljšali izgled, ukus, ili hranljivu vrednost proizvoda. Aditivi obuhvataju...
Funkcionalna hrana i lekovito bilje

Funkcionalna hrana i lekovito bilje

0
napisala: Dr farm. tehnologije Marija Radojković Danas se sve više govori o povezanosti ishrane i zdravlja. Svakim danom se objavljuju rezultati novih istraživanja koja ukazuju da pojedine...
vitamin b kompleks

Vitamin B kompleks

0
Vitamin B Kompleks je funkcionalna celina koju čini 8 vitamina rastvorljivih u vodi: B1, B2, B3, B6, folna kiselina, B12, pantotenska kiselina i biotin. Vitamini B grupe neophodni su za...
voćni čajevi

Voćni čajevi utiču na zdravlje zuba

0
Zbog izuzetno prijatnog misrisa i ukusa voćni čajevi su popularan napitak. Stručnjaci sa Kings College Londons Dental Institute, upozorili su da dve šolje voćnog čaja koji sadrži kofein na...
surutka

SURUTKA, sporedni proizvod ili supernamirnica

0
Surutka je tečna faza koja se dobija u proizvodnji proteinskih mlečnih proizvoda. To je tečnost koja se izdvaja iz gruša posle koagulacije mleka enzimima, kiselinama, određenim hemikalijama i toplotom....
Intermittent Fasting

Intermittent Fasting, najpopularniji svetski trend u ishrani

0
Intermittent Fasting (IF) trenutno je jedan od najpopularnijih svetskih trendova u ishrani, zdravstvu i fitnesu. Koristi se za mršavljenje, poboljšanje zdravlja i uvođenje pozitivnih promena u životni stil. Pokazano...
dijeta sa niskim sadržajem ugljenih hidrata

Dijeta sa niskim sadržajem ugljenih hidrata i hormonski balans

0
Reultati studija pokazuju da dijeta sa niskim sadržajem ugljenih hidrata može dovesti do  gubitka težine i poboljšanja metaboličkogć zdravlje. Međutim, iako ove dijete daju odlične rezultate merene gubitkom kilograma,...
Izbegnite „age“ molekule u hrani, sporije ćete stariti!

Izbegnite „age“ molekule u hrani, sporije ćete stariti!

0
autor: Dr sc med Tatjana Mraović, dijetolog spec. higijene i ekologije Starenje je neizbežno, i nije mi cilj da Vas ubeđujem u suprotnu, nemoguću misiju. Ali... neizbežno ne znači, rano,...
FODMAP

FODMAP dijeta, kada se ne preporučuje ishrana bogata vlaknima

0
FODMAP dijeta je ishrana kojom se isključuju namirnice koje imaju visok sadržaj vlakana i fermetišućih sastojaka. Preporučuje se osobama koje imaju probleme sa nadimanjem, iritabilnim kolonom, Kronovom bolešću itd. autor:...
Smršah, ali kako da se ne ugojim ponovo ?

Smršah, ali kako da se ne ugojim ponovo?

0
autor: Dr sc med Tatjana Mraović, dijetolog spec. higijene i ekologije Ovo pitanje bi trebalo da postavi sebi svako ko se rešio viška, ili je već na dobrom putu da,...
Trans masti svakako ne!

Trans masti svakako ne!

0
autor: Dr sc med Tatjana Mraović, dijetolog spec. higijene i ekologije Da li je Vaša briga povišeni krvni pritisak, visok holesterol, trigliceridi, gojaznost… preporučeno Vam je da smanjite masti u...
šljive

Šljive za zdravlje creva i srca

0
Da li znate da su ostaci šljiva pronađeni u arheološkim iskopinama iz perioda neolita zajedno sa maslinama, grožđem i smokvama? U stvari, šljive su možda i prvo voće kultivisano...
plastika

Uticaj plastike na zdravlje i životnu sredinu

0
Osim što predstavlja opasnost za životnu sredinu, plastika i direktno utiče na zdravlje potrošača. Svakog sata se odbaci nekoliko miliona plastičnih flaša širom sveta. Prosečan stanovnik planete od trenutka...
Hleb, kao funkcionalna hrana

Hleb, kao funkcionalna hrana

0
Proizvodnja hleba je jedna od najstarijih tehnologija proizvodnje hrane, začeta još u Vavilonu, Egiptu, Grčkoj i Rimu u predhrišćanskom dobu. Vremenom, tehnoloigija se menjala na više načina, kao...
jogurt

Jogurt sa niskim sadržajem masti-odličan izbor za užinu

0
Jogurt je odlična užina jer sadrži korisne probiotike, odličan je izvor proteina i vitamina, ima nizak sadržaj šećera, a čini da se osećate sitim. Pored toga novija istraživanja pokazuju...

4-5 kg manje bez gladovanja – Kako?

0
Vreme je da pokrenete metabolizam, postignete vitak stas, osvežite ten i osmehnete se proleću! Kako se na brzinu rešiti suvišnih kilograma i centimetara, kako što pre izbrisati tragove zimske...
kiseli kupus

Kiseli kupus, riznica vitamina i antikancerogenih supstanci

2
Kiseli kupus dobija se iz svežeg kupusa procesom fermentacije: glavice kupusa se dobro posole, slože se u odgovarajuće velike posude/kace, naliju se vodom i ostave da stoje. Fermentacijom/kišeljenjem kupusa povećava...
Sirova hrana

Sirova hrana

0
autor: Dr sc med Tatjana Mraović, dijetolog spec. higijene i ekologije Toliko priče, saveta stručnjaka i manje stručnih savetnika, novinskih tekstova, internet sajtova o ishrani, dijetama, idealnim telesnim merama... A,...
error: Sadržaj je zaštićen!