NaturalWealth-Direktna energija

Kako ugasiti žeđ ?

0
autor: Dr sc med Tatjana Mraović, dijetolog spec. higijene i ekologije Preskočite sve slatke napitke, umereno pijte sveže ceđene sokove i mlečne proizvode, budite uvek raspoloženi za čašu hladne vode! Leto...
brazilski orah

Da li brazilski orah povećava nivo testosterona

0
Tvrdi se da brazilski orah povećava nivo testosterona zahvaljujući veoma visokom sadržaju selena. 28g oraha obezbeđuje 98% potrebnog dnevnog unosa ovog nutrijenta. Iako je hormonska supstituciona terapija uobičajen način tretiranja...

Kavijar

0
Govoriti o kavijaru u trenucima svetske ekonomske krize predstavlja pravi izazov. Ali ukoliko zanemarimo cenu, koja za kilogram može iznositi i do 3000 evra, moramo da priznamo da...
jogurt

Jogurt sa niskim sadržajem masti-odličan izbor za užinu

0
Jogurt je odlična užina jer sadrži korisne probiotike, odličan je izvor proteina i vitamina, ima nizak sadržaj šećera, a čini da se osećate sitim. Pored toga novija istraživanja pokazuju...
Agrumi

Agrumi

0
autor: Danijel Jurić, dipl. inženjer prehrambene tehnologije Agrumi ili citrusi, su voće karakterističnog kiselog ukusa, prirodni izvori vitamina C, široko rasprostranjene upotrebe u ishrani, preveciji bolesti, dijetama....
So

So, ne hvala

0
Slanik na stolu, simbol tradicionalno uslužnog srpskog domaćina. Zasoliti se, sinonim za gurmanluk, uživanje u dobrom zalogaju. A da li je to i dobar zalogaj? SZO preporučuje: Dnevni unos kuhinjske soli...
Čokolada, hedonizam u dve kockice

Čokolada, hedonizam u dve kockice

0
Čokolada, savršen spoj ukusa i mirisa, crna, bela, mlečna ima blagotvorno dejstvo na receptore ukusa, topljenjem u ustima pruža osećanje sreće, spokojstva i pravi je prijatelj u stresnim životnim...
uticaj hrane na lekove

Uticaj hrane na lekove, na šta treba obratiti pažnju

0
Uticaj hrane na lekove koje pijemo može biti veliki i može značajno određivati njihov terapijski efekat. Hrana i pića mogu menjati koncentraciju leka u telu, smanjujući ili povećavajući njegovo...
cimet

Cimet, jabukovo sirće, luk…drže šećer pod kontrolom

0
Nutritivna terapija ima važnu ulogu u kontroli i lečenju dijabetesa. Uspostavljanje plana ishrane možda je i najzahtevniji deo lečenja. Univerzalni pristup ne postoji, postoje samo smernice kojih se treba...
plastika

Uticaj plastike na zdravlje i životnu sredinu

0
Osim što predstavlja opasnost za životnu sredinu, plastika i direktno utiče na zdravlje potrošača. Svakog sata se odbaci nekoliko miliona plastičnih flaša širom sveta. Prosečan stanovnik planete od trenutka...
Hranom do zdravlja: Masno je slasno

Masno je slasno

0
Život bez masti u ishrani nije moguć. One su izvor esencijalnih masnih kiselina koje naš organizam ne može sam da proizvede, poput linoleinske i alfa linoleinske. Iskoristljivost vitamina rastvorljivih...
nedovoljno glutena

Nedovoljno glutena u ishrani i rizik od dijabetesa tipa 2

0
Brojne naučne studije danas ispituju uticaj konzumiranja glutena na ljude bez celijačne bolesti i mnoge pokazuju da ishrana sa nedovoljno glutena može imati neželjene efekte po zdravlje, kao što...

Dobra šerpa – zdrav ručak!

0
autor: Dr sc med Tatjana Mraović, dijetolog spec. higijene i ekologije U čemu je najbolje kuvati? Koliko razmišljamo o tome da ono u čemu se hrana kuva ili čuva treba...
BPA

Plastika bez BPA nije apsolutno bezbedna

0
Oznaka “Ne sadrži BPA” na plastičnim flašama služi kao potvrda da je taj proizvod bezbedan da se iz njega pije. Međutim, najnovija istraživanja doprinose rastućem broju dokaza da supstance...
Energija i zdravlje tokom celog dana

Energija i zdravlje tokom celog dana

0
Vitamini su grupa organskih jedinje­nja različite hemijske strukture i osobina koji su životno uslovni čovekovom organizmu. Vitamini B1 (tiamin), vitamin B2 (riboflavin), vitamin B3 (nijacin), vitamin B12 (cijankobalamin)...
Ishrana sportista

Ishrana sportista

0
Bavljenje sportom zahteva raznovrsnu ishranu. Prilagođavanjem jelovnika vrsti sporta, rezultati će biti bolji i regeneracija mišića brža. Biciklizam Biciklizam je aktivnost koja ima pozitivan...

Aditivi

0
Aditivi su supstance koje se dodaju prehrambenim proizvodima u toku procesa proizvodnje da bi sprečili njihovo kvarenje ili da bi poboljšali izgled, ukus, ili hranljivu vrednost proizvoda. Aditivi obuhvataju...
mesnih prerađevina

Nitriti iz mesnih prerađevina i manične epizode

0
Da li postoji povezanost nitrita iz mesnih prerađevina sa pojavom psihičkih poremećaja, pitanje je na koje su naučnici Univerziteta John Hopkins pokušali da pronađu odgovor. Studija sprovedena na Univerzitetu Johns...
gluten free

Gluten free ishrana: Da li Vam je zaista potrebna?

0
Ukoliko ste ikada probali ili bili primorani da budete na dijeti koja ne sadrži gluten (gluten free), znate koliko je teško i stresno odgovoriti zahtevima ovakvog načina ishrane. I...
Nedostatak D vitamina

Nedostatak D vitamina

0
Procena je da jedna milijarda ljudi širom sveta ima nedostatak vitamina D. Nekoliko studija je pokazalo da 40 -100% Amerikanaca i Evropljana imaju suboptimalne vrednosti vitamina D u serumu....
error: Sadržaj je zaštićen!