NaturalWealth-Direktna energija
tečnosti tokom obroka

Unos tečnosti tokom obroka – da ili ne

0
Neki ljudi tvrde da unos tečnosti tokom obroka nije dobro za varenje. Drugi kažu da to može da dovede do nagomilavanja otrova, što izaziva različite zdravstvene tegobe. Verovatno se...
Smršah, ali kako da se ne ugojim ponovo ?

Smršah, ali kako da se ne ugojim ponovo?

0
autor: Dr sc med Tatjana Mraović, dijetolog spec. higijene i ekologije Ovo pitanje bi trebalo da postavi sebi svako ko se rešio viška, ili je već na dobrom putu da,...
jedenje tokom noći

Da li se gojimo kada jedemo noću

0
Mnogi ljudi su zabrinuti za svoju telesnu težinu kada jedu kasnije nego što je to uobičajeno. Preporuke kažu da ne treba jesti posle 8 sati uveče, a posebno ne...
Moćne bobice

Moćne bobice

0
napisao: Danijel Jurić, dipl. inž. prehrambene tehnologije Voće, bez masti, bogato vitaminima, mineralima i dijetnim vlaknima, smatra se veoma zdravom namirnicom. Voće je namirnica koju je potrebno konzumirati svakodnevno i...
cikorija

Cikorija, zdrava zamena za kafu

0
Cikorija (Cichorium intybus) je zeljasta višegodišnja biljka, koja je rasprostranjena po svim krajevima naše zemlje, a ima je i u drugim delovuma Evrope, Severnoj Americi, Kini, Australiji. Raste kao...
Aditivi, sitni i moćni E brojevi

Aditivi, sitni i moćni E brojevi

0
autor: Dr farm. tehnologije Marija Radojković Svake godine u svetu se čak 200 hiljada tona hemijskih aditiva doda hrani i procenjuje se da svaka osoba prosečno pojede...

Kako ugasiti žeđ ?

0
autor: Dr sc med Tatjana Mraović, dijetolog spec. higijene i ekologije Preskočite sve slatke napitke, umereno pijte sveže ceđene sokove i mlečne proizvode, budite uvek raspoloženi za čašu hladne vode! Leto...
Alkilgliceroli

Šta su alkilgliceroli? Kako nam pomažu u borbi protiv bolesti?

0
Pravilna ishrana koja uključuje obilje svežeg voća i povrća, umerena svakodnevna fizička aktivnost i izbegavanje stresa preduslov su dobrog imuniteta. Međutim, savremeni način života u fokus stavlja brzinu pa...
Šećer ili zaslađivač

Šećer ili zaslađivač

0
Šta je zdravije: šećer-kristal, smeđi šećer, prirodni zaslađivač ili možda veštački? Usled marketinškog „bombardovanja“ različitim informacijama pitamo se šta je istina, a šta zabluda? Šećer, čiji je glavni sastojak saharoza...
Vitamini

7 stvari koje treba znati o unosu dijetetskih suplemenata

0
Vitamini, minerali i drugi dijetetski suplementi nezaobilazan su deo naše zdravstvene svakodnevice. Verovato čak polovina vas koji sada ovo čitate uzima neki dijetetski suplement. Iako multivitamini polako gube na...
godži bobice

Godži bobice – mali crveni plod vučije snage

0
U prethodnih nekoliko godina, godži bobice (Lycium barbarum L.) su poprimile veliku pažnju i popularnost, što naučnika, što opšte javnosti, posle otkrića zdravstvenih benefita njihove konzumacije. Vekovima ranije korišćene su...
Pečurke, hrana koja leči

Pečurke, hrana koja leči

0
napisao: Danijel Jurić, dipl. inženjer prehrambene tehnologije Pečurke su od davnina poznate i korišćene kao izvor hrane. Najpre su rasle i sakupljale se u svom prirodnom staništu da bi poslednjih...
Hipoglikemija

Hipoglikemija, prva pomoć

0
Hipoglikemija se najčešće javlja kod dijabetičara koji su na terapiji insulinom ali nije retkost ni kod dijabetičara koji su na terapiji oralnim antidijabeticima. Prevelika doza insulina ili tableta koje...
policistični jajnici i ishrana

Policistični jajnici i ishrana, povezanost postoji

0
Policistični jajnici i ishrana, da, povezanost postoji. Nepravilna ishrana je jedan od razloga za nastanak sindroma policističnih jajnika, zato je neophodno menjati je tokom lečenja. Dr sc med. Tatjana Mraović,...
Orasasti plodovi

Orašasti plodovi, zdrave grickalice

0
Orasi, pistaći, bademi pored toga što su ukusne „grickalice“ predstavljaju i saveznike zdravlja. Najčešće ih konzumiramo dok gledamo televiziju, ili kao sastojak kolača, torti, sladoleda... Orašasti plodovi odličan su izvor...
Vreme Slava I Praznovanja

Vreme slava i praznovanja

0
Posnom hranom, koja je zasnovana na povrću, žitaricama, morskim plodovima, biljnom ulju i svežem i koštunjavom voću dobro utičemo za naše zdravlje. Da li ipak možemo da pogrešimo sprovodeći...
okidači migrene

Namirnice koje su potencijani okidači migrene

0
Uloga hrane u napadima migrene još uvek nije razjašnjena. Postoji dosta naučnih dokaza koji potvrđuju da namirnice kao što su kafa, čokolada, alkohol kod određenih ljudi mogu biti okidači...
gluten free

Gluten free ishrana: Da li Vam je zaista potrebna?

0
Ukoliko ste ikada probali ili bili primorani da budete na dijeti koja ne sadrži gluten (gluten free), znate koliko je teško i stresno odgovoriti zahtevima ovakvog načina ishrane. I...
lavanda

Lavanda, lekovita svojstva čaja i etarskog ulja

0
Lavanda je jedna od najpoznatijih lekovitih i ukrasnih biljaka i prva asocijacija na nju jeste njen prijatan aromatičan miris. Ovaj miris potiče od etarskog ulja, koje je pronađeno čak...
Praziluk

Praziluk

0
Praziluk je jako popularan u proleće kada organizam treba očistiti od toksina i osnažiti ga unosom većih količina antioksidantnih vitamina. Prijatelj je srca, digestivnog i urinarnog sistema. Preporučuje...
error: Sadržaj je zaštićen!