Pro-Cyan kapsule, sprečite infekcije urinarnog trakta (UTI)

Pro-Cyan kapsule

Pro-Cyan kapsule efikasna su pomoć protiv urinarnih infekcija.

Infekcije urinarnog trakta UTI su jedna od najčešćih vrsta bakterijskih i infekcija uopšte. Od neugodnosti do ozbiljnijih problema ukoliko se prošire po bubrezima i bešici – urinarne infekcije nisu nimalo naivna pojava.

Urinarni trakt se sastoji od gornjeg i donjeg urinarnog trakta. Bubrezi i ureteri čine gornji urinarni trakt, a uretra i bešika donji urinarni trakt.

UTI imaju različita imena u zavisnosti od toga gde se javljaju. Na primer: infekcija bešike se naziva cistitis, Infekcija uretre je poznata kao uretritis, infekcija bubrega naziva se pijelonefritis.

Simptomi mogu zavisiti od toga da li osoba ima infekciju gornjeg ili donjeg urinarnog trakta.

Kod odraslih UTI utiču na bešiku ili uretru i mogu izazvati:  čestu potreba za mokrenjem, bol, nelagodnost ili osećaj pečenja prilikom mokrenja, iznenadni nagon za mokrenjem, zamućen urin jakog mirisa koji može sadržati krv, osećaj da bešika nije potpuno prazna, groznica, umor i bol.

Gornje UTI utiču na bubrege i uretere. One mogu izazvati: temperaturu (38ºC) ili više, dezorjentisanost i uznemirenost, nemir, bol u leđima i bokovima, jezu i drhtavica, mučninu i povraćanje.

Muškarci i žene imaju iste simptome, a kod dece dodatni simptomi su: visoka temperatura, dete je razdražljivo i odbija hranu, može se javiti i povraćanje ili nekontrolisano mokrenje i u budnom stanju i/ili u snu.

Ipak, nezahvalno je nabrojati sve moguće implikacije, budući da su reakcije do te mere karakteristične od osobe do osobe da bi nešto sigurno bilo izostavljeno.

Koja je najbolja prevencija?

Svaki lekar će vam reći da ona počinje savesnom i adekvatnom intimnom higijenom. Redovno tuširanje sa posebnom pažnjom na genitalno područje, redovna promena tampona.

Takođe posebnu pažnju treba obratiti higijeni pri poseti toaletu, naročito pri vršenju velike nužde! Mnoge, ako ne i većina, urinalnih infekcija uzrokovane su rektalnim bakterijama koja pređe u vaginalno područje. Vlažne maramice i asepsol treba da postanu obavezni stanovnici vašeg toaleta.

I, kao što možda pretpostavljate, voda. Mnooogo vode! Pored brojnih drugih blagotvornih dejstava po naš organizam, voda pomaže spiranje bakterije u urinarnom traktu, smanjujući time rizik od urinarnih infekcija. Neki kažu da je dva litra taman, neki manje ili više – u svakom slučaju, neka vam reper za unos vode bude svetlija boja mokraće. Kada je svetlo žute boje, to je znak da unosite dovoljnu količinu!

Ovom prilikom ćemo vam dati još jedan, izuzetno koristan savet: koristite Bio-kult Pro Cyan kapsule! Idealne su za održavanju crevne mikroflore jer sadrže 2 soja probiotskih kultura, korisnih bakterija za borbu protiv ešerihije i za ravnotežu crevne mikrobiote pa tako pomažu smanjenju broja urinarnih infekcija, posebno kod žena. Ekstrakt američke brusnice dokazano umanjuje infekciju i ima uroprotektivno delovanje a vitamin A jača imuni sistem i štiti zdravlje sluzokože urinarnih puteva.

Pro-Cyan kapsule dostupne su u apotekama.

Više detalja OVDE

Komentari